Preventie.

Voorkomen is beter dan….ontstoppen!

Dat zal je altijd zien! Een verstopping van je riool of afvoer komt op de meest ongelegen momenten: ’s avonds of in het weekeinde…
Natuurlijk staat Drop altijd klaar om je te helpen, maar…..
Op zulke momenten een ontstoppingsbedrijf laten komen kost gewoon veel geld.

Wat kan je zelf doen om verstoppingen van je riool of afvoer te komen??

Vijf eenvoudige tips:

  • Breng zeefjes aan op de afvoer van je bad en gootsteen. Dit voorkomt dat vaste stoffen, haren en dergelijke in de afvoer terechtkomen.
  • Maak regelmatig je doucheputje schoon. Haal ongeveer één keer in de maand het bovenste dekseltje van je afvoerputje en verwijder de haren en andere rommel. Dit voorkomt dat de vaste stoffen verder de afvoer in zakken en daar de boel gaan blokkeren.
  • Spoel niets anders door je toilet dan toiletpapier en….nou ja…dat waar het toilet voor bedoeld is. Dus géén: tissues, hygiënedoekjes, maandverband, gewoon papier of geld…..(in Zwitserland is ooit een riool verstopt geraakt met briefjes van €500. Geld kan dus stinken…). Deze materialen lossen niet op in het water en blijven in het riool hangen waardoor ze een blokkade gaan vormen.
  • Spoel geen vetten of olie door je afvoer. Als je bijvoorbeeld een hamburgertje hebt gebakken, giet het vet dan over papier in de afvalbak. Olie van de frituur kan je na het afkoelen voorzichtig in een plastic fles of bak gieten en bij het afval doen.
  • Gooi iedere maand een handje soda in alle gootstenen en afvoerputjes. Het is goedkoop en in elke supermarkt te krijgen. Het zorgt ervoor dat eventuele etensresten, zeepresten en ander vuil in de buis losweekt. Even naspoelen met warm water en alles verdwijnt in het riool.

Het is niet moeilijk of duur om bovenstaande tips toe te passen.
Een regelmatige inspectie van je riool kan ook veel spannende problemen voorkomen.
Dat kan je niet zelf, maar Drop Riooltechniek is daar expert in! Kijk maar eens bij ons blad over Riool inspectie.

Bel ons vandaag nog voor een afspraak! Bel nu

Drop lost ’t op!

Heb je even
voor mij?

Zeker! Bel vandaag nog of vul onderstaand formulier in voor vragen of een afspraak.

Bedankt voor uw bericht. Wij reageren zo snel mogelijk.
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Maak direct een afspraak
085 743 0534
WhatsApp support